Hvordan starter du en køkkenhave i gryde?

Ja, du vil have de friske urter fra din egen have! Vælg din egen salat for at lave en gård-frisk salat. Eller et muntert hav af blomster foran dit vindue. Men at bygge en køkkenhave lyder som meget arbejde. “Er mine fingre ‘grønne’ nok til det?”, “Og har jeg plads til det og tid nok?”. Svaret på disse spørgsmål er en potteplantehave. Du kan læse, hvad det er, og hvordan du starter det her.

En køkkenhave, men let
Du ser ofte en ‘normal’ køkkenhave i store haver bag huset eller i kolonihave. Planterne er i bundjorden. Denne jord skal bearbejdes, hældes og måske ekstra jord med grøntsagshave mad skal tilføjes. Hvis du ikke har en stor baghave, og du ikke kan arbejde i haven et par timer hver dag, så er en køkkenhave i en gryde løsningen.

En pottehave betyder, at du ikke sår i jorden, men i en urtepotte, en grøntsagshaveæske eller i en grøntsagshavepose. Som et resultat er du ikke afhængig af en stor have og den rigtige jord, men du kan faktisk starte en køkkenhave, hvor du vil!

Sådan startes en potteplantehave:
Vælg dit sted
For en køkkenhave har du brug for et udendørs rum. Dette kan være en have, en balkon eller en tagterrasse. Det er et krav, at dine køkkenhaveplanter er udenfor. Masser af sollys er et plus, men du kan gå langt, selv med få solskinstimer.

Vælg frø, der passer til solen
Hvis du ikke har meget sol, skal du vælge frø, der vokser godt sammen med det. Hvis du har meget sollys, kan du vælge alle frø fra Vertt-sortimentet. Vejledningssiderne angiver antallet af soltimer, der kræves for hver frøtype.

Hvad kan du lide at spise?
En Vertt køkkenhave producerer grøntsager, urter, frugter og spiselige blomster. Vælg frø, som du kan lide, og nyd at spise.

“Vælg frø fra grøntsager, som du kan lide, og nyd at spise”

Pas på blomster
Blomster tiltrækker bier, og du har brug for dem til at bestøve dine frugter. Vertt-bi-blandingen indeholder forskellige typer frø, hvorfra alle smukke blomster vokser. Det ser ikke kun muntert ud, men hjælper dig også med at høste mere!

Få det rigtige materiale
Sørg for, at du har en god gryde, en køkkenboks eller en grøntsagshavepose. Vær også opmærksom på den jord, du bringer ind i dit hjem. Ideelt set skal du vælge en økologisk køkkenhave, der er velegnet til en køkkenhave i en gryde. Den indeholder en masse ernæring, og der er ingen kemikalier i den.

Så på det rigtige tidspunkt
Sørg for at så dine frø på det rigtige tidspunkt. Nogle frø kan sættes i jorden fra marts til september, nogle kun tidligt i sæsonen, og andre må først komme ud efter midten af ​​maj. Du kan også finde disse oplysninger på vejledningssiderne.

Pas på din køkkenhave
Frø har hovedsageligt brug for vand og dagslys for at spire. Giv dem vand nok, men gør jorden aldrig for våd. Hold også øje med, om snegle ikke spiser det!

Høst!
Når du har høstet, er det naturligt at nyde frisk mad på din tallerken. Høst på det rigtige tidspunkt, og opbevar ikke dine grøntsager for længe. De smager bedst så friske som muligt!

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *