Den perfekta trädgården för ditt husdjur

Hundar, katter och kaniner gillar naturligtvis att vara ute. Även marsvin kan njuta av att vara ute om hon kan hålla sig varm nog. Katter ges ofta friheten att gå ut. Hur gör du din trädgård perfekt för andra husdjur? I den här bloggen ger vi dig ett antal tips, så att din hund eller kanin också kan gå ut.

En bra sköld
Det är förmodligen inte avsikten att ditt husdjur bara kan gå ut ur trädgården. Börja därför med att placera ett bra staket eller en vägg runt din trädgård. Bor du längs en trafikerad väg? Se till att skydda dessa väl. Inte bara för att undvika olyckor utan också för att vissa hundar börjar springa upp och ner för att följa trafiken. Om du har tur, springer han rakt igenom ditt älskade hav av blommor. Hundar är ibland ganska rörliga och gillar att ha utrymme att springa och boltra sig på. För en hund finns det inget trevligare än en gräsmatta eller asfalterad torg där han kan röra sig och hämta. Se till att ytan inte är smärtsam för hundens tassar. Så skal är inte så kloka.

Skydd för husdjur
Det är inte komplicerat att ge hunden en egen plats där han kan vila ett tag. Ett klippskydd eller bara ett gammaldags hundhus installeras snabbt. Placera den någonstans på kanten av gården så att hunden kan hålla ett öga på dig därifrån. Ett skydd är också användbart när det är soligt så att din hund kan njuta av skugga. Kaniner och marsvin bör inte lämnas utan tillsyn i trädgården. Även om de har ett bra gömställe är de inte alltid säkra från hundar, katter eller rovfåglar. Dessutom är det ibland en ganska utmaning att fånga din kanin eller marsvin igen. Det är därför bättre att placera en stor körning på deras hölje och täcka den med gasbind. Placera också nätet djupt i marken så att de inte kan gräva sig.

Skydd för husdjur
Inga giftiga växter
Välj säkra växter och blommor. Vissa växter är mycket giftiga. De kan orsaka hudirritation hos dina husdjur, påverka organ eller orsaka mag- och tarmproblem. Så välj inte barlind eller rododendron. Du kommer inte att behaga dina husdjur med påskliljor, tulpaner och lupiner heller. Du kan göra en katt nöjd med kattgräs eller kattmynta i gränsen.

Skydda dina växter från att gräva
Hundar, kycklingar och kaniner har en vana att gräva. Det är därför det är klokt att placera växterna i upphöjda gränser. Blomlådor på väggen ser också väldigt snygga ut och hänger utom räckhåll för dina husdjur. Lämna inte tomma utrymmen i gränserna: plantera marköverdrag eller placera grus eller träbark runt växterna. Detta minskar risken för att din hund ska gräva bättre. Om gräva är vilddjurets natur kan du också ge hunden en permanent plats i trädgården där han kan gräva fritt. Kaniner älskar också en hink. Dölj godis eller lägg roliga leksaker i grävfältet. På så sätt lär din hund snart att han bara får gräva där. Så belöna honom. Detsamma gäller för en plats att urinera. När allt kommer omkring vill du inte vissna växter, buskar och gräs. I alla fall, se till att din hund har tillräckligt med leksaker och tuggmöjligheter i trädgården. På det här sättet är han mindre benägna att skada dina tillhörigheter.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *